TOP 10 najlepših mesta za fotografisanje u Veneciji

Mnogi kažu da je Venecija jedan od najlepših gradova na svetu, a takođe bi se složili da u ovom gradu gde god da se uslikate može ispasti prelepo! Ne greše mnogo, ali neka mesta u ovom gradu su ,,fotogeničnija“ od drugih. Zato sa vama delimo listu najlepših 10 mesta za fotografisanje u ovom magičnom gradu.
 
1. Trg Svetog Marka
Ovo mesto ćete nezaobilazno videti kada posetite Veneciju, a na njemu nastaju i najlepše fotografije. Bilo da se odlučite da se uslikate ispred crkve Svetog Marka ili ispred Duždeve palate – nema greške! Samo što bismo dodali savet da ako ne biste voleli imati puno ljudi na fotografijama poranite ujutru ili dođite van sezone koja je između maja i oktobra kada je generalno i u samom gradu najveća gužva.

2. Stanica gondola sa pozadinom koju čini ostrvo San Đorđo Mađore
Zapravo i ovo mesto se nalazi odmah kraj trga Svetog Marka, kada krenete od trga ka moru na levo ćete videti ,,parkirane" brojne gondole. Na tom mestu ćete napraviti prelepe fotografije koju će osim gondola krasiti i ostrvo San Đorđo Mađore koje se nalazi spram trga Svetog Marka. Naš savet za lepšu fotografiju jeste da ovde dođete u rano jutro jer je tada svetlo najpogodnije.

3. Most uzdaha
Još uvek smo kraj trga Svetog Marka. Pođite od njega ka moru i skrenite levo, popećete se na most sa kog se odlično vidi Most uzdaha koji povezuje Duždevu palatu i nekadašnji zatvor. Mnogi turisti greše i prave fotografiju upravo na tom mostu sa kog se i osmatra Most uzdaha, em su gužve, em je Most uzdaha predaleko. Za bolji rezultat preporučujemo da siđete sa mosta do male izbočine ispod njega i uhvatite Most uzdaha u trenutku kada kanalom prođe gondola. Fotografije mogu ispasti fantastično!
 
4. Najbolji kadar sa crkvom Santa Maria della Salute
Kada dođete u Veneciju neizbežna stanica je i ova prelepa crkva, međutim ako želite da je fotografišete lepo shvatićete kada dođete ispred nje da vam teško može stati cela u kadar. Trik je da se fotografišete ,,prekoputa“ Velikog kanala, tako će vam Santa Maria della Salute stati cela u kadar, a možete je uhvatiti i uz par gondola koje su često parkirane na mestu Gondola Dogana Vallaresso.

5. Dok kod hotela San Moise
Ovaj naizgled običan dok na kanalu kod hotela San Moise postao je popularan prethodnih godina zahvaljujući društvenim mrežama, ali kada dođete ovde shvatićete da ovde svaka fotografija ispada prelepo, a posebno su lepe one kada uhvatite momenat prolaska gondola.

6. Most Rialto iz najlepšeg ugla
Na ovom slavnom venecijanskom mostu neminovno ćete zateći mnoštvo turista, a zapravo tamo gde ih gotovo uopšte nema nastaju najlepše fotografije ovog mosta! Naime, siđite sa strane San Polo (suprotna strana od strane na kojoj je trg Svetog Marka) opkružite zgradu sa vaše desne strane i videćete malu izbočinu sa koje mogu nastati fotografije koje ćete poželeti da uramite.

7. Ostrvo Burano
Ukoliko ostajete malo duže u Veneciji nemojte propustiti da odete na njeno najšarenije ostrvo imena Burano. Ovde su sve kuće obojene drugačijim, šarenim bojama, pa će i vaše fotografije dobiti kolorit gde god se na ovom lepom ostrvu fotografisali. Savet je da ga obiđete preko radnog dana jer su vikendom veće gužve koja ometaju uživanje – ali i stvaranje dobrih fotografija.

8. Knjižara Acqua Alta
Nezvanično najlepša knjižara-antikvarnica na svetu nije samo raj za ljubitelje knjiga već i za ljubitelje dobre fotografije. Vlasnici su brinuli i o ovoj drugoj grupi pa su od knjiga koje su ,,stradale“ zbog vode, odnosno visoke plime napravili stepenište na kom će nastati neke od najlepših venecijanskih fotografija. Kako biste izbegli gužve na ovom mestu dođite neposredno po otvaranju (oko 9 ujutru).

9. Scala Contarini del Bovolo
Ovaj toranj je pravo mesto za one koji vole panoramsku fotografiju! Ulaznica na vrh tornja se plaća i košta 5 evra, ali ukoliko ne biste išli da osmotrite pogled sa vrha i tada ovo mesto može biti sjajno za fotografisanje. Naime, toranj krase neobične spiralne stepenice koje ćete sigurno poželeti fotografisati!

10. Most Maria Callas
Prednost ovog mosta jeste što nećete morati da se borite sa drugim turistima za mesto na fotografiji, uglavnom ćete naići na potpuno prazan most. Popnite se na njega, a vaš fotograf može ostati kraj njega kako bi uhvatio vas i most u prvom planu, a prelepu kulu i šarene zgrade u pozadini.
 
Sada kada smo vam pronašli najbolja mesta za fotografisanje vreme je da vam pronađemo i mesto na našoj redovnoj liniji za Veneciju (Mestre) sa polascima 4 puta nedeljno iz Beograda i isto toliko polazaka za povratak nazad iz Italije.
 
Očekujemo vas na putu sa Fudeksom ka jednom od najlepših gradova na svetu!
Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom o privatnosti
U redu