Vodiči

Vrnjacka-banja.png_1499852042

Vodič kroz Vrnjačku Banju

Vrnjačka Banja, verovatno najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji, nalazi se na oko 200km južno od Beograda. Tradicija koja seže još u doba starih Rimljana, lekoviti mineralni izvori sa toplom i hladnom mineralnom vodom, parkovi, buran letnji period prepun manifestacija, blizina planine Goč čine da Vrnjačka Banja bude jedna od atraktivnijih destinacija u Srbiji.

Pročitaj više

Venecija.png_1499852373

Vodič kroz Veneciju

Grad na vodi, grad mostova i golubova, grad gondola i gondolijera, romantike i ljubavi. Legenda kaže: poljubite voljenu osobu tokom vožnje gondolom i to baš u trenutku kada prolazite ispod nekog od mnogobrojnih mostova i Vaša ljubav će zauvek trajati.

Pročitaj više

Skoplje.png_1499852732

Vodič kroz Skoplje

Skoplje  – prestonica  Makedonije u kojoj će Vas dočekati  prepoznatljiv južnjački duh, gostoprimstvo, ljudi koji vole život i slave ga svaki dan. Koliko se može reći da su slični nama ( ipak je to grad na samo  400 km od Beograda), toliko su i različiti, pa putovanje u Makdoniju jeste novo iskustvo. Možda čak i više nego što očekujete.

Pročitaj više

Sibenik.png_1499853093

Vodič kroz Šibenik

Grad na oko 700km od Beograda, koji možete posetiti kako leti kada je špic turističke sezone, tako i u proleće ili jesen kada možete uživati u prijatnoj klimi, obilascima mnogobrojnih turističkih lokaliteta,kao i hrani u nekom od mediteranskih restorana sa dugom i bogatom tradicijom pripreme autentičnih specijaliteta.

Pročitaj više

Prag.png_1499853456

Vodič kroz Prag

Zima i novogodišnja atmosfera ili proleće i suncem okupani pozlaćeni tornjevi brojnih dvoraca i palata koje krase ovaj veličanstveni grad? Ukoliko još niste obišli ovu destinaciju, nemojte oklevati. U oba slučaja, Prag ima šta da ponudi i čime da Vas oduševi. Pravo je vreme da ga otkrijete.

Pročitaj više

Pariz.png_1499853832

Vodič kroz Pariz

Pariz je svakako jedan od najlepših i najposećenijih gradova Evrope. Grad svetlosti, ljubavi, romantike, arhitekture, mode i umetnosti,  spoj tradicionalnog i modernog, domaćeg stanovništva i svetskih putnika, francuskog šika i metropolitske atmosfere, melodičnog francuskog akcenta i svih ostalih svetskih jezika.

Pročitaj više

Nemacka.png_1499854283

Vodič kroz Nemačku

Grad u Nemačkoj poznat kao rodni grad Alberta Einsteina, gde se nalazi slikovita četvrt Fischerviertel, kosa kuća Schiefe Haus i najviši crkveni toranj na svetu Munster visok 161,53m. Ulm je poznat i kao univerzitetski i industrijski grad. Grad se deli na dva dela, stari i novi koje razdvaja Dunav.

Pročitaj više

Makarska.png_1499854537

Vodič kroz Makarsku

Makarska je najveće i najposećenije turističko mesto na istoimenom primorju koje je i najtopliji deo Hrvatske sa prosečnom godišnjom temperaturom i iznad 20 stepeni. Lepota ovog dela Hrvatske opredelila je sve koji tu žive da se dominantno bave turizmom i da ovaj kraj učine pravim rajem za sve one koji žele da uživaju u suncu, moru i svim pratećim sadržajima.

Pročitaj više

Krakov.png_1499854789

Vodič kroz Krakov

Krakov je destinacija koja je svakako na listi obaveznih tačaka na mapi Evrope koju morate posetiti. Od 1978. godine Krakov je i na listi svetske baštine UNESCO-a, tako da je to samo još jedna potvrda više da je ovo putovanje koje sebi morate priuštiti. Nadamo se da će Vam ovaj kratak vodič kroz Krakov biti samo dodatna inspiracija da se spakujete i krenete.

Pročitaj više

Italija.png_1499856238

Vodič kroz Italiju

Vodimo vas do najlepših gradova Italije. Predlažemo Vam da svoje proputovanje započnete baš iz Trsta, da nakon šoping maratona i ispijanja čuvene kafe nastavite i dalje, da posetite Vićencu ili obližnju Veronu i na kraju da sebi priuštite posetu možda i najpoznatijim muzejima sveta gde se čuvaju dela najvećih umetnika svih vremena – Firenca i muzejske zbirke pred kojima ostajete bez daha.

Pročitaj više

Budapest.png_1499856614

Vodič kroz Budimpeštu

Grad na obali Dunava,  na samo oko 400km od Beograda, idelna je destinacija za nezaboravni vikend, romantično puitovanje koje i bez mnogo planiranja uvek možete priuštiti, grad koji ima šta da ponudi, od impresivnih građevina i istorijskih spomenika, do odličnih zalogaja, romantike i šopinga.

Pročitaj više

Cirih.png_1499856922

Vodič kroz Cirih

Šta prvo pomislite kada se pomene put u Cirih? Da ćete videti dosadne bankare, mnogo satova, da će Vam ponuditi degustaciju čokolade ( i mi imamo ovu asocijaciju)…to su verovatno najčešći odgovori. Ipak, Cirih je mnogo više od toga. Možda nema atrakcije koje privlače milione turista godišnje poput Pariza ili Beča, ali svakako ima šta da ponudi svakome ko se odluči da krene u obilazak.

Pročitaj više

Bec.png_1499857242

Vodič kroz Beč

Grad koji sa ponosom čuva svoju istoriju, u svojim zdanjima neguje tradiciju, ponosno ističe svaki detalj svoga nasleđa. Dvorci, prelepa zdanja, katedrale i palate Habsburga, muzeji i trgovi, nezaobilazna mesta koja morate posetiti ukoliko putujete u Beč.
Grad muzike i umetnosti koji čuva zaostavštinu Mocarta, Betovena, Šuberta…

Pročitaj više

Ulcinj.png_1499857589

Vodič kroz plaže Crne Gore

Pravljenje ove top liste bilo je pravo zadovoljstvo, naročito ako uzmemo u obzir da nam je leto na pragu i da su misli svima već pomalo tamo – na nekoj plaži. Kako je ovo potpuno subjektivna lista, nudimo je samo kao predlog i podsetnik gde sve možete ovog leta uživati u čarima mora ako je vaš izbor pao baš na Jadransko more i susednu nam Crnu Goru.

Pročitaj više

Korišćenjem ovog sajta potvrdjujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom o privatnosti
U redu